Selecteer een pagina

Ervaringen

Lees wat cursisten vonden van de cursussen die Stichting StaSterk aanbiedt!

Doortje (24 jaar): Ondanks de corona-pandemie heeft Maria-Luisa met een hoop creativiteit toch een hele krachtige cursus neergezet. Ik heb veel geleerd en heb nu ook echt het gevoel sterker in mijn schoenen te staan. Wanneer ik ’s avonds in het donker buiten moet zijn was ik eerst als de dood dat mij iets zou overkomen en ik niets kon doen; nu ben ik me er nog steeds wel bewust van, maar neem ik ook een zelfverzekerde houding aan en weet ik wat ik moet doen mocht er iets gebeuren. De lessen gaan niet alleen over zelfverdedigingstechnieken maar ook over uitstraling, mentale kracht en je grenzen aan kunnen geven. Maria-Luisa is een hele sterke, open vrouw aan wie je alles kan vragen en niets te gek is. Ik zou echt iedere vrouw, jong of oud, aanraden om deze cursus te doen!

Rosanne Prast, 23 jaar:

”Dit jaar wilde ik mij zekerder gaan voelen van mijn fysieke kracht voor in noodsituaties. En wat een geluk dat ik bij Maria-Luisa terecht kwam! Ik ben er achter gekomen dat als je je krachtig wil voelen, je precies op de juiste plek bij haar bent. Met haar vaardigheden, expertise en warme persoonlijkheid begeleidde zij ons in het aanleren van ontzettend belangrijke praktische verdedigingstechnieken, maar ook handige inzichten voor in het dagelijks leven. Ik gun iedereen de waardevolle training van Stichting Stasterk!”

Eliza ten Kate: Een aantal jaar geleden heb ik de StaSterk weerbaarheidscursus gevolgd. Maria-Luisa is een inspirerende lerares, en haar lessen maken je lichamelijk én geestelijk sterker. Je leert technieken die je kan gebruiken in ‘klassieke’ zelfverdedigingssituaties, maar ook dingen die je kan doen of zeggen in onplezierige sociale situaties. Ik gebruik sommige inzichten en technieken nog elke dag, en zie deze cursus als een zeer waardevolle investering in mijzelf en mijn levensgeluk. Een absolute aanrader.

Hille Blan: Mijn dochter en haar vriendin hebben voorafgaand aan hun reis naar Azië een paar privélessen van Maria Luisa gehad. Het heeft hen niet alleen meer zelfvertrouwen gegeven maar ook meer besef van wat werkt en wat niet en hoe ze alert kunnen blijven. Maria Luisa sloot heel goed bij hen aan en gaf maatwerk voor hun reis. En het was ook nog eens erg leuk: een aan te raden voorbereiding!

Etta: “Het was voor mijn zelfvertrouwen heel goed om de cursus te volgen. Ik was wel de oudste van de groep (nu 63 jaar) maar dat was totaal geen bezwaar. De cursus heeft me meer bewust gemaakt om meer alert te zijn. Zeker s’avonds. Eigenlijk zou iedere vrouw een dergelijke cursus moeten volgen. Verder ben ik nog steeds trots op me zelf dat als onderdeel van een les een plankje doorslaan bij mij gelukt is.”

Corien: “Wat het meest indruk heeft gemaakt is toch wel het leren van de “juiste houding” aannemen, dat wat je uitstraalt ontvang je ook terug! Je weet altijd wel dat de non verbale communicatie belangrijk is maar bij jou heb ik gevoelt dat het ook echt zo is !!
Zeker door de oefeningen die je er aan koppelt. Doordat je nu wat trucs kent om je zelf te verdedigen ga ik rustig ’s avonds over straat.”

Maaike: “Ik ben blij dat ik nu alle basis technieken heb geleerd om jezelf te verdedigen. Als ik nu alleen ’s avonds door de stad fiets heb ik meer aandacht voor de omgeving en wat goed is voor mijn eigen veiligheid”

Titia: “Wat veel indruk op mij heeft gemaakt is hoe belangrijk alleen al je uitstraling/houding is in lastige situaties. Een rechte rug, een harde, duidelijke stem brengt je al heel ver. Dat geeft je gelijk ook weer meer power en zelfvertrouwen. Ook werd mij duidelijk dat je met weinig (spier)kracht toch veel kunt bereiken. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is voor jezelf leren opkomen door je grenzen te leren kennen, zowel mentaal als fysiek, wat pik je nog wel en wanneer is het genoeg, daar heb ik nog altijd heel veel aan.”

Monika: “The Selfdefense course with Maria-Luisa has been a great experience for me. It teaches very useful defense techniques in a very easy and comprehensible manner as well as going into the different levels that concern everyday life, psychology, body language etc. It has given me a lot of insights in general and confidence to face certain situations, should they occur and I can recommend this course highly to anyone who is looking for an “allround” life enhancing experience.